zakelijk-frans-les-123francais
Er zijn objectieve argumenten aan te voeren om  Frans te leren

      We zetten ze hier op een rijtje:

 • Frans wordt gesproken in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, in grote delen van Afrika, in delen van Canada, in delen van Zuid-Amerika.

 • Nederland voert de meeste handel met zijn directe buren: Duitsland en België.
  In de wereld van de handel is het belangrijk de taal van je handelspartner te spreken.
  In België zijn veel Franstalige bedrijven.
  Op dit moment loopt Nederland miljarden mis door onvoldoende kennis van het Frans


 • Frans is een belangrijke taal in de wereld van de mode en in de wereld van hotellerie.

 • Frankrijk is de populairste buitenlandse vakantiebestemming bij Nederlanders: voor het toerisme is kennis van het Frans dus erg nuttig !

 • De Franse literatuur is door de eeuwen heen toonaangevend geweest in de hele wereld; het is geweldig als je die literatuur in de oorspronkelijke taal kunt lezen !

 • Bij veel universitaire studies is kennis van het Frans een groot voordeel: bij Geschiedenis, bij Filosofie, maar ook bij de studie Nederlands bijvoorbeeld. Het Nederlandse rechtssysteem is zeer beïnvloed door Frankrijk ( Montesquieu en zijn l’Esprit des Lois, de Code Napoléon ); bij een studie Rechten is Frans niet verplicht, maar het kan een voordeel zijn !

 • Met je kennis van het Frans zal het leren van een andere Romaanse Taal ( Spaans, Italiaans, Portugees ) eenvoudiger voor je zijn.

  Argumenten gevonden op andere sites:

  • Mensen houden van reizen. De kans is groot dat je in een Franstalig land komt. Deuren gaan sneller voor je open als je het Frans beheerst. Wie een toeristische opleiding wil gaan doen doet er verstandig aan om te zorgen dat zijn of haar Frans goed op peil is. 

  • Wist je dat Frankrijk op de tweede plaats in de wereld staat die toeristen bezoeken en de hoofdstad Parijs de derde internationale stad is die Amerikanen bezoeken?

  • Frans is de officiële taal van 33 landen!

  • Frans is zowel werktaal als officiële taal bij de VN, de Europese Unie, de UNESCO, de NAVO, bij het Internationaal Olympisch Comité, het Internationale Rode Kruis en bij verschillende internationale juridische instanties. Kennis van het Frans is echt onmisbaar voor mensen die een loopbaan ambiëren in een internationale organisatie.!

  • Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken. Meer dan 200 miljoen mensen verdeeld over vijf werelddelen, drukken zich uit in het Frans. Frans is een belangrijke taal voor internationaal verkeer. Frans is de meest aangeleerde vreemde taal na Engels.

  • De Verenigde Staten drijven handel met voornamelijk Franstalige landen Jaarlijks lopen Nederlandse bedrijven miljarden mis omdat men de Franse taal niet beheerst. 

  • Bedrijven nemen dus graag mensen in dienst die dat wel kunnen ! 

  • Bovendien is Frans gewoon een prachtige taal om te leren! N'est-ce pas?

   Nog meer redenen om Frans te kiezen:

  • - Het Frans is de enige taal die samen met het Engels wereldwijd, op alle continenten, wordt gesproken Meer dan 200 miljoen mensen verdeeld over vijf werelddelen, drukken zich uit in ht Frans.
   Frans is een 
   belangrijke taal voor internationaal verkeer. Frans is de meest aangeleerde vreemde taal na het Engels en komt op de negende plaats van de meest gesproken talen ter wereld.Het is ook samen met het Engels de enige taal die je overal op de wereld kunt leren.68 staten en regeringen zijn lid vande vereniging van francofone landen. Frankrijk heeft hetgrootste netwerk van culturele instellingen verspreid over de hele wereld waar Frans wordt gegeven aan meer dan 750.000 mensen.

   -  Frans is een troef voor je carrière Frans en Engels spreken betekent een troef om werk te vinden in een van de vele Franse en  Franstalige multinationals in verschillende sectoren (distributie, auto-industrie, luxe, tapijthandel, aeronautica,..). Als vijfde economische grootmacht is Frankrijk aantrekkelijk voor ondernemers, onderzoekers en de beste buitenlandse studenten.

   -  De ontdekking van een schitterend cultureel universum Frans wordt vaak beschouwd ala een cultuurtaal. Tijdens een cursus Frans maak je ook een culturele reis door de modegastronomiekunstarchitectuur en wetenschap. Door Frans te beheersen, heb je in de oorspronkelijke taal toegang tot de grote teksten van deFranse schrijvers zoasl Victor Hugo of Marcel Proust en tot beroemde dichters zoalsCharles Baudelaire of Jacques Prévert. Het betekent dat je ook kunt luisteren naaracteurs als Alain Delon of Juliette Binoche… En dan kun je dankzij het Frans ook het genoegen smaken om chansons van Edith Piaf of Charles Aznavour te begrijpen en mee te zingen.

   - Als toerist is Parijs of in andere delen van Frankrijk Met 170 miljoen toeristen per jaar trekt Frankrijk wereldwijd de meeste bezoekers. Met een basiskennis van het Frans is het veel plezieriger om Parijs te bezoeken of andere Franse regio’s (van de mildecôte d’Azur, tot de besneeuwde bergtoppen van de Alpenen de wilde kunst van Bretagne), maar ook om de Franse cultuurmentaliteit enlevenskunst te begrijpen. De Franse taal is nuttig bij een bezoek aan Afrika, Zwitserland, Canada, Monaco, de Seychellen…

   - De taal van internationale betrekkingen Frans is zowel werktaal alsofficiële taal bij de VN, de Europese Unie, de UNESCO, deNAVO, bij het internationaleOlympisch Comité, het internationale Rode Kruis,.. en bij verschillende internationalejuridische instanties. Kennis van het Frans is onmisbaar voor mensen die een loopbaan ambiëren in een internationale organisatie.

   - Een venster op de wereld Frans is na Engels en Duits de derde taal op het internet, nog voor het Spaans. Frans begrijpen betekent dat je meteen met een andere blik de wereld kunt bekijken door van gedachten te wisselen met Franstaligen uit vijf continenten. Je kunt ook op de hoogte blijven van belangrijkeinternationale Franstalige media (TV5France24Radio France iInternationale)

   - Een taal waarin je goed kunt denken en discussiëren Frans is eenanalytische taal die het denken structureert en een kritische geest bevordert. Het is de taal van de grote filosofen (Descartes, Sartre of Derrida) en van beroemde wetenschappers (Pierre en Marie Curie, Pasteur, Georges, Charpak,..). Door Frans te leren, leren kinderen ook om te debatteren en om verschillende standpuntennaar voren te brengen, wat zeer goed van pas komt tijdens discussies en onderhandelingen.

   -  De taal van de verlichtig Het Frans is de taal van de universele idealen, verspreid door achttiende eeuwse verlichtingsfilosofen die hebben geholpen om de prachtige idealen van de Rechten van de Mens over de hele wereld uit te dragen.

   -  De taal die makkelijk leert Frans leren is niet moeilijk, ook al denkt men vaak het tegenovergestelde. Het is een taal waarin je je precies moet uitdrukken maar ook door de taalrijkdom van het Frans kun je veel nuances uitdrukken en na een paar lessen kun je al een aardig mondje Frans spreken. Er bestaan veel taalmethodes waarmee je spelenderwijs zodra je naar school gaat Frans leert. Veel leerlingen houden van het Frans omdat het een zachte melodieuse en romantische taal is. 

   - De taal waarmee je andere talen leert Frans leren is ook nuttig om andere talen te leren, vooral de Romaanse talen (Spaans, Italiaans, Portugeen of Roemeens), maar ook Engels want 50% van de actuele Engelse woordenschat komt oorspronkelijk uit het Frans.

   - Onderwijs op hoog niveau
    Leraren Frans staan bekend om hun dynamische instelling, hun vindingrijkheid en hun veeleisendheid. Door het kwaliteitslabel van het Frans zijn leerlingen vaak gemotiveerd en hebben ze een hoog niveau. Frankrijk zet zich daadwerkelijk in voor de permanente vorming van leraren Frans in het buitenland om de kwaliteit van het gegeven onderwijs te waarborgen

   ER ZIJN MEER DAN 76 REDENEN VOOR NEDERLANDERS OM FRANS TE LEREN…
   1. Frans spreken is niet beperkt tot Frankrijk alleen.
   2. Frans is één van onze buurtalen.
   3. Frans spreken is niet beperkt tot een of twee werelddelen.
   4. Frankrijk is het land dat jaarlijks het grootste aantal toeristen ter wereld 
   trekt (66 miljoen toeristen per jaar).
   5. Frankrijk staat nummer 1 bij de Nederlandse toerist (meer dan 35 miljoen 
   overnachtingen door Nederlandse toeristen per jaar). Van de Nederlandse 
   toeristen ging in 1999 23 % naar Frankrijk, 13 % naar Spanje, 8 % naar 
   Duitsland enzovoort (bron CBS)
   6. Frankrijk is Europa's grootste investeerder in het buitenland.
   7. Frankrijk heeft met België, Nederland en Duitsland de laagste 
   inflatiecijfers hetgeen op een gezonde economie duidt.
   8. Frankrijk bezet de vierde plaats op de wereldranglijst.
   9. Frankrijk staat bekend om zijn kwalitatief hoogstaande hightech (de TGV, 
   bijvoorbeeld, is de snelste trein ter wereld, 515 kilometer per uur).
   10. Frans is de officiële taal van het Rode Kruis.
   11. Frans is de officiële taal van het internationale postwezen.
   12. Frans is een van de twee officiële talen van de Olympische Spelen.
   13. Franssprekend Afrika bestrijkt een groter gebied dan de Verenigde 
   Staten van Amerika.
   14. Frans is een van de officiële talen van de Verenigde Naties.
   15. Frans is een belangrijke taal voor hightech en handel.
   16. Meer dan 20.000 Engelse woorden vinden hun oorsprong in het Frans.
   17. Wat het aantal woorden betreft heeft het Frans het grootste aantal na het 
   Engels.
   18. Frankrijk biedt vele studiebeurzen aan buitenlandse studenten.
   19. Parijs had in 1993 1.100 congressen (inclusief 400 internationale 
   congressen): een wereldrecord!
   20. Frankrijk heeft het grootste aantal Nobelprijswinnaars voor Letterkunde.
   21. Montréal is in grootte de tweede Franssprekende stad.
   22. Parijs wordt als kwalitatieve wereldhoofdstad gezien (Healy and Baker, 
   1991).
   23. De Nederlandse export gaat voor 11% naar Frankrijk en voor 12 % naar 
   België en Luxemburg (en in totaal zo'n 21 % naar Franstalige landen).
   24. De Nederlandse import komt voor slechts 6 % uit Frankrijk (en voor zo'n 
   10 % uit België en Luxemburg): het gebrek aan kennis van het Frans is
   daar ongetwijfeld een van de oorzaken van.
   25. Er zijn meer dan 200 Nederlandse bedrijven in Frankrijk (bijvoorbeeld 
   Unilever, Shell, Philips, SHV, Heineken, Stork, Océ, Center Parcs)
   26. Er zijn meer dan 350 Franse bedrijven en instellingen in Nederland 
   (bijvoorbeeld Crédit Lyonnais, Novotel, L’Oréal, Péchiney, TotalElf, 
   Michelin, Renault, Cap Gemini)
   27. Er blijft, volgens Fenedex, voor 9 miljard euro aan orders liggen in 
   Nederland omdat we te weinig Frans spreken.
   28. In 1994 dreven de Verenigde Staten van Amerika handel met de 
   volgende landen (in volgorde van belang): 1. Franssprekende landen; 2. 
   Japan; 3. Spaanssprekende landen.
   29. Een goede kennis van het Frans helpt bij het volledig begrijpen van de 
   beste Franstalige films.
   30. Door Frans te leren kun je je eigen (internationale) 
   carrièremogelijkheden vergroten.
   31. Op internet zijn vele Franstalige sites van hoge kwaliteit te vinden, van 
   mode tot financiën, van wetenschap tot "society", van muziek tot 
   medicijnen, om er slechts enkele te noemen.
   32. Met Frans kun je in internationale handel, in toerisme, in diplomatieke 
   dienst, als leraar, als vertaler, als tolk aan de slag.
   33. En dan zijn er nog meer dan 43 andere goede redenen om Frans te 
   leren: Frans wordt in meer dan 43 landen ter wereld gesproken.


   Als je geen Frans spreekt kun je veel leuke, nuttige, interessante, bijzondere, spannende, lucratieve dingen mislopen....